català | español | english | deutsch

La imatge

La imatge
Ampliar notícia

Actualitat

Baltasar Porcel, Ilija Trojanow i Elif Shafak
14-10-2007 , Frankfurt

L'escriptor Baltasar Porcel i l'autora turca, Elif Shafak, van participar en l'acte de relleu de la cultura catalana a Turquia com a convidada d'honor a la Fira del Llibre de Frankfurt.

+info
Els castellers de Vilafranca, avui
13-10-2007

Durant la roda de premsa de valoració del que ha estat el projecte La cultura catalana, convidada d'honor a la Fira del Llibre de Frankfurt, el director de l'Institut Ramon Llull, Josep Bargalló, ha presentat un seguit de dades de participació a les activitats de organitzades. La roda s'ha celebrat aquest matí al Centre de Premsa de la Fira.

+info
null
13-10-2007

Frankfurt, 12 d'octubre del 2007 – Els dies de visitants professionals de la Fira del Llibre de Frankfurt 2007 han estat un èxit per al sector editorial català. Convertides en el centre d'atenció gràcies a la presentació del convidat d'honor, s'han interessat per les editorials catalanes bastants més visitants professionals que en anys anteriors.

+info
Espai audiovisual de l'exposició <br>al Fòrum<
12-10-2007

Frankfurt, 11 d'octubre del 2007 - La Fira Internacional del Llibre de Frankfurt obre dissabte les portes a tots els visitants interessats. Aquest any, el convidat d'honor és la cultura catalana. El visitant tindrà l'oportunitat de descobrir una llengua i una cultura que a Europa encara avui són poc conegudes. El programa del recinte de la fira s'enriqueix amb nombroses lectures, actes i exposicions.

+info
Imatge de l´exposició
10-10-2007

Des d'avui, la Literaturhaus exposa dibuixos de diferents paisatges de Catalunya realitzats per l'escriptor Günter Grass. Van sorgir durant la seva estada a l'Empordà i són un homenatge a Catalunya.

+info
null
10-10-2007

El president Jose Montilla qualifica la cita com un esdeveniment de rellevància extraordinària

Joan Ollé reuneix un centenar d'artistes al muntatge Un passeig per la cultura catalana

+info
null
09-10-2007

Frankfurt, 9 d'octubre del 2007 - Amb un aperitiu cultural, el convidat d'honor "Cultura catalana" inicia la Fira del Llibre de Frankfurt a continuació de la inauguració oficial. Al schauspielfrankfurt, artistes de l'àmbit de la música, la literatura, la dansa i les arts plàstiques ofereixen un repàs de 800 anys d'història i cultura catalanes.

+info
<em>Tirant Lo Blanc</em>
28-09-2007 , Berlín

El director escènic Calixto Bieito ha participat en una xerrada amb el públic que ha assistit aquest divendres a la representació de Tirant lo Blanc al Teatre Hebbel am Ufer de Berlín dins el marc del programa La cultura catalana, convidada d'honor a la Fira del Llibre de Frankfurt 2007.

+info
Josep Bargalló i Carles Torner amb els<br>autors que han participat a l'acte. Foto: IRL
18-09-2007 , Barcelona

Una cinquantena d'escriptors i escriptores han participat aquest migdia a la presentació del programa literari que ha preparat l'IRL amb motiu de la Fira del Llibre de Frankfurt 2007.

+info
Imatge de l'exposició
14-09-2007 , Frankfurt

El passat 14 de setembre es van inaugurar al Deutsches Architekturmuseum (DAM) de Frankfurt dues de les exposicions que portaran una àmplia visió de la cultura catalana a aquesta ciutat alemanya amb motiu de la seva participació com a convidada d'honor a la Fira del Llibre: Construccions patents. Nova arquitectura feta a Catalunya i Gaudí Unseen. A la inauguració hi van assistir el director de l'IRL, Josep Bargalló; el director del DAM, Peter Cachola; i Albert Ferré, comissari de Construccions patents; entre d'altres.

+info
Moment de la presentació
18-07-2007

Més de 800 artistes participaran al programa artístic que l'Institut Ramon Llull ha preparat amb motiu de la presència de la cultura catalana com a convidada d'honor a la Fira de Frankfurt. Aquest migdia, una cinquantena d'ells han acompanyat al director de l'IRL, Josep Bargalló, i al cap de l'àrea de Creació, Borja Sitjà, en la presentació del projecte.

+info
Janer Manila, Bargalló, Soler-Pont i Marc.
28-06-2007

Josep Bargalló, director de l'Institut Ramon Llull (IRL), ha presentat a Palma el programa de La cultura catalana convidada d'honor a la Fira del Llibre de Frankfurt 2007 conjuntament amb el president de l'Institut d'Estudis Baleàrics (IEB), Gabriel Janer Manila, i el vicerector de la Universitat de les Illes Balears, Martí Marc.

+info
<em>GeoGraphia: Paisatges literaris</em>
21-06-2007

El projecte GeoGraphia, paisatges literaris és un programa organitzat per l'Institut Ramon Llull, el Goethe-Institut i literaturhaeuser.net juntament en la col·laboració amb la Institució de les Lletres Catalanes amb motiu de la presència de la cultura catalana com a convidada d'honor a la Fira del Llibre de Frankfurt 2007.

+info
Lluís Pagès, Antoni Comas, Josep Bargalló,<br> Imma Monsó, Juergen Boos, Anna Soler-Pont
13-06-2007 , Frankfurt

L'Institut Ramon Llull ha presentat avui en roda de premsa a Frankfurt el programa de la Cultura Catalana, convidada d'honor a la Fira del Llibre de Frankfurt del 10 al 14 d'octubre del 2007. L'acte ha tingut lloc al Literaturhaus, un dels tres espais de la ciutat on es celebrarà el programa literari. En aquest programa hi participaran 130 autors, entre ells Quim Monzó en la inauguració i Baltasar Porcel en la cloenda. En total, la Cultura Catalana durà 680 artistes i 160 actes culturals i literaris a la ciutat de Frankfurt.

+info
13-06-2007 , Frankfurt

Llista d'autors corresponet al dossier de premsa del 13 de juny del 2007 del projecte La cultura Catalana convidada d'honor a la Fira del Llibre de Frankfurt 2007

Ampliar notícia
Festa de cloenda al Tangomanie
25-03-2007

La Cultura Catalana ha celebrat avui diumenge les darreres activitats programades amb motiu de la Fira Internacional del Llibre de Leipzig, del 22 al 25 de marc; uns actes centrats en la literatura que també han donat cabuda a la llengua, la música i la gastronomia, tant al recinte firal com en diversos espais de la ciutat. Ahir a la nit, un emblemàtic local de Leipzig, Tangomanie, va reunir aquestes quatre vessants davant un públic lliurat als autors i artistes que van participar a la Festa Catalana.

+info
Torner, Grass i Batista.
23-03-2007

(EFE).- L'Institut Ramon Llull (IRL) ha mantingut avui a la Fira del Llibre de Leipzig una trobada amb el Nobel de literatura Günter Grass en què ha convidat formalment l'escriptor alemany a participar en els actes de la cultura catalana a la pròxima Fira del Llibre de Frankfurt.

+info
Juergen Boos i Josep Bargalló a Leipzig
22-03-2007

El director de l'Institut Ramon Llull, Josep Bargalló, ha participat avui en la presentació de les activitats que organitza l'IRL a la Fira Internacional del Llibre de Leipzig, del 22 al 25 de març. La Cultura Catalana és la convidada d'honor a la Fira del Llibre de Frankfurt, que tindrà lloc a l'octubre, i Leipzig és la primera gran cita per donar-la a conèixer a Alemanya.

+info
14-03-2007

La Cultura Catalana, Convidada d'Honor a la Fira del Llibre de Frankfurt 2007, participa del 22 al 25 de març a la Fira Internacional del Llibre de Leipzig (Alemanya) amb un programa que preveu lectures, poesia i una festa catalana, entre d'altres activitats.

Ampliar notícia
Josep Bargalló al Parlament.
07-03-2007

El director de l'Institut Ramon Llull, Josep Bargalló, ha comparegut aquest dimecres davant la comissió de Política Cultural del Parlament per explicar la presència de la cultura catalana com a convidada d'honor a la Fira del Llibre de Frankfurt 2007.

+info
null
23-01-2007

Del 26 de gener al 4 de febrer del 2007 se celebra al Centre de Cultura Contemporània de Barcelona la Setmana Internacional del Llibre Intantil i Juvenil.

+info
28-11-2006

Demà passat, dijous 30 de novembre, desembarca a Barcelona el primer grup d'editors estrangers interessats en conèixer millor la literatura catalana i descobrir títols d'interès que encara no hagin estat publicats als seus països. El programa de visites d'editors, promogut per l'Institut Ramon Llull (IRL), forma part de les activitats preparatòries de la Fira del Llibre de Frankfurt de 2007, en què la cultura catalana serà la convidada d'honor.

Ampliar notícia
Carles Santos
21-11-2006

La ciutat alemanya de Munic rep del 23 de novembre al 18 de desembre el cicle Avantguarda. Música i poesia experimental catalanes, que té per objectiu exhibir l'evolució de l'esperit avantguardista que va caracteritzar la cultura catalana al segle XX. Música i poesia -dues disciplines que permeten la fusió i experimentació estètica- serviran per mesurar aquesta avantguarda a través de recitals i conferències organitzades conjuntament per l'Institut Ramon Llull, l'Instituto Cervantes i diversos centres culturals alemanys.

+info
null
20-10-2006

La Frankfurter Buchmesse (Fira del Llibre de Frankfurt) i l'Institut Ramon Llull (IRL) compartiran espai en la segona edició del Saló del Llibre de Barcelona, que se celebra del 21 al 26 de novembre. Les dues institucions s'han unit per presentar els principals objectius i activitats de la Fira del Llibre de Frankfurt i explicar al gran públic què suposa ser el convidat d'honor de la fira literària més important del món. La cultura catalana és la convidada d'honor en la propera edició de la fira, que tindrà lloc del 10 al 14 d'octubre de 2007.

+info
Sant Miquel d'Engolasters
20-10-2006

(EFE).- El cap d'Area de l'Institut d'Estudis Baleàrics, Antoni Planas, i la directora de Cultura del Govern d'Andorra, Cristina Martí, han assistit avui, per primera vegada, a la reunió de la Comissió Executiva Frankfurt 07, que ha tingut lloc aquest matí al departament de Cultura.

+info
10-10-2006

(EFE).- La Generalitat ha inaugurat avui a la ciutat alemanya de Frankfurt un nou Centre de Promoció Turística (CPT) que respon a la necessitat de disposar d'una presència estable en un mercat que genera 1,4 milions de turistes l'any.

Ampliar notícia
Acte de traspàs. Foto EFE
08-10-2006

(EFE).- La cultura catalana ha rebut avui de la Índia el testimoni per a assumir, a l'edició de l'any 2007 de la Fira del Llibre de Frankfurt, el paper de convidada d'honor amb un dels programes més ambiciosos de la història de la mostra.

+info
Els protagonistes
05-10-2006

La Fira del Llibre Frankfurt de 2006 és el punt de partida per a l'extensa mostra de cultura catalana que es portarà a terme a les principals ciutats d'Alemanya al llarg d'un any i que culminarà amb la participació de la cultura catalana com a convidada d'honor a l'edició de 2007. El conseller de Cultura, Ferran Mascarell, ha presentat les línies generals del programa en roda de premsa, acompanyat del director de la Fira, Juergen Boos; la directoria del programa del país convidat, Marifé Boix; la comissària del programa La cultura catalana, convidada d'honor a la Fira del Llibre de Frankfurt 2007, Anna Soler-Pont; el director de l'Institut Ramon Llull, Emili Manzano; el president del Gremi d'Editors de Catalunya, Antoni Comas, i el president de l'Associació d'Editors en Llengua Catalana, Lluís Pagès. L'escriptor Biel Mesquida, premi Nacional de Literatura d'enguany, ha llegit una breu presentació de la literatura catalana.

+info
13-09-2006

(EFE).- Els editors catalans anteposaran els criteris industrials als lingüístics a la Fira del Llibre de Frankfurt del 2007, edició en què la cultura catalana serà la convidada d'honor, segons ha informat avui el Gremi d'Editors a través d'un comunicat.

Ampliar notícia
03-07-2006

L'acord subscrit avui entre el ministeri d'Indústria i el Departament de Cultura de la Generalitat estableix una dotació econòmica de sis milions d'euros per a potenciar la presència de les empreses editorials catalanes a la Fira de Frankfurt del pròxim any, quan la cultura catalana serà la convidada d'honor.

Ampliar notícia
01-02-2006

L'Institut Ramon Llull, entitat de promoció exterior de la llengua i cultura catalanes, inclourà en el programa de la Fira de Frankfurt de 2007, en la qual Catalunya serà la convidada d'honor, "tots els escriptors catalans traduïts a l'alemany", segons que ha informat avui el seu director, Xavier Folch.

Ampliar notícia
Mieras i Boos han signat avui el contracte. Foto EFE
21-10-2005

La Fira Internacional del Llibre de Frankfurt acollirà una exposició que incorporarà "un ampli ventall de la diversitat cultural" dels territoris de parla catalana, segons consta en el contracte que regula la participació de la Cultura Catalana en l'edició que se celebrarà del 10 al 14 d'octubre del 2007. El contracte ha estat signat aquest matí a Frankfurt per la per la consellera de Cultura i directora en funcions de l'Institut Ramon Llull (IRL), Caterina Mieras, i el director de la Fira Internacional del Llibre de Frankfurt, Juergen Boos, en presència del director de l'IRL, Xavier Folch.

+info
02-03-2007

La consellera de Cultura, Caterina Mieras, el director de l'Institut Ramon Llull (IRL), Xavier Folch, i els presidents del Gremi d'Editors de Catalunya i l'Associació d'Editors en Llengua Catalana, Josep Maria Puig de la Bellacasa i Manuel Sanglas, respectivament, han anunciat aquest matí que la Cultura Catalana serà la convidada d'honor de la Fira Internacional del Llibre de Frankfurt, la més important del món, l'any 2007. La confirmació oficial ha arribat avui mateix per mitjà d'un escrit del director de la Fira adreçat a la consellera.

Ampliar notícia
Volker Neumann i Xavier Folch.
06-10-2004

La Cultura Catalana serà convidada d'honor de la Fira de Frankfurt, així s'ha acordat avui matí, a la ciutat alemanya, entre el president de la Fira, Volker Neumann, i el director de l'Institut Ramon Llull (IRL), Xavier Folch.

+info

     | Avís legal | Accessibilitat | Mapa web | Contacteu-nos |       Amb la col·laboració de: