català | español | english | deutsch

La imatge

La imatge
Ampliar notícia

Comunicats  Imprimir


Cerqueu per paraules     Cercar
21-11-2006
La música i la poesia experimental catalanes viatgen a Munic

La ciutat alemanya de Munic rep del 23 de novembre al 18 de desembre el cicle Avantguarda. Música i poesia experimental catalanes, que té per objectiu exhibir l'evolució de l'esperit avantguardista que va caracteritzar la cultura catalana al segle XX. Música i poesia -dues disciplines que permeten la fusió i experimentació estètica- serviran per mesurar aquesta avantguarda a través de recitals i conferències organitzades conjuntament per l'Institut Ramon Llull, l'Instituto Cervantes i diversos centres culturals alemanys.

Carles Santos
Zoom

Carles Santos.

El dijous 23 de novembre, el Lyrik Kabinett celebra L'avantguarda literària a Catalunya des de 1918, que consisteix en una conferència d'Axel Sanjosé amb recitació de poemes a càrrec de Cinta Massip. Al segle XX, Catalunya va viure una intensa recerca sobre expressió literària, sovint interrelacionada amb les arts visuals i plàstiques. Des del plantejament futurista de Salvat Papasseit, passant pel postsurrealisme de Foix i el cubisme misticista de Cirlot i arribant a Brossa.

El dijous següent, 30 de novembre, la seu de l'Instituto Cervantes serà escenari del recital poètic Joc de mots a quatre veus, a càrrec del barceloní Enric Casasses, l'empordanès Eduard Escoffet, el mallorquí Arnau Pons i el vigatà Víctor Sunyol. Els quatre poetes comparteixen la voluntat de dur fins a l'extrem les possibilitats fonètiques i/o semàntiques del llenguatge.

El 7 de desembre, la T-u-b-e Klanggalerie comptarà amb el concert del pianista Agustí Fernández i l'artista multimèdia José Manuel Berenguer. També a la T-u-b-e Klanggalerie, el 14 desembre hi haurà l'actuació de l'artista Io Casino, figura capdavantera de l'underground experimental barceloní. El dilluns 18, tindrà lloc al prestigiós centre Muffathalle el concert per a piano solo No al No de Carles Santos, referent crucial de la creació musical contemporània catalana. Finalment, la Galeria Mosel i Tschechow exposarà els Poemes objecte-Poemes visuals de l'artista Joan Brossa.

Frankfurt 2007

El cicle a Munic s'emmarca en els actes que organitza l'Institut Ramon Llull al llarg de tot un any previ a la Fira del Llibre de Frankfurt 2007, on la cultura catalana serà la convidada d'honor.


     | Avís legal | Accessibilitat | Mapa web | Contacteu-nos |       Amb la col·laboració de: