català | español | english | deutsch

La imatge

La imatge
Ampliar notícia

Comunicats  Imprimir


Cerqueu per paraules     Cercar
13-10-2007
L'Institut Ramon Llull fa una valoració positiva a 24 hores del final de la Fira del Llibre de Frankfurt

Durant la roda de premsa de valoració del que ha estat el projecte La cultura catalana, convidada d'honor a la Fira del Llibre de Frankfurt, el director de l'Institut Ramon Llull, Josep Bargalló, ha presentat un seguit de dades de participació a les activitats de organitzades. La roda s'ha celebrat aquest matí al Centre de Premsa de la Fira.

Els castellers de Vilafranca, avui
Zoom

Els castellers de Vilafranca, avui.

Malgrat que encara resten 24 hores pel tancament de la Fira del Llibre de Frankfurt, aquest matí ja s'han presentat algunes de les dades relatives a la presència de la cultura catalana com a convidada d'honor.

Segons Josep Bargalló, la fira ha estat un èxit per la literatura catalana que ha aprofitat la gran oportunitat de donar-se a conèixer. Tots els actes programats han estat plens de gent.

-Les traduccions a l'alemany demostren també aquest impacte: 46 traduccions del català a l'alemany en obres de narrativa i poesia des de 2006.

-Dades de participació:
a) A l'auditori del Fòrum han participat més de 2.500 persones en la programació literària. Els actes amb més assistència de públic han estat els de les lectures dels autors, especialment la de Quim Monzo (250 persones) i també les de Maria Barbal i Carme Riera (més de 150 persones cada una). Entre avui i dema encara han de participar Jaume Cabre, Baltasar Porcel i Albert Sanchez Pinol.

Una altra de les activitats destacades ha estat la taula rodona sobre el català, llengua global, amb la presència de Joan Laporta, president del FC Barcelona, amb 250 persones
b) A l'auditori de l'estand de l'Institut Ramon Llull (que te una capacitat per unes 30 persones) hi ha hagut una participacio fins a dia d'avui de 900 persones.
c) A la Literaturhaus, unes 1.500 persones.

També ha estat un èxit el programa de les expressions plàstiques, de teatre i de música amb els següents percentatges.
-Teatre: 72 % d'ocupacio
-Música: 68% d'ocupació
-Dansa: 82 % d'ocupacio
-Exposicions: en els darrers deu dies mes de 6.000 persones
-Sónar: han passat fins avui 3.000 persones. S'han venut per a l'espectacle d'avui 400 entrades.


     | Avís legal | Accessibilitat | Mapa web | Contacteu-nos |       Amb la col·laboració de: