català | español | english | deutsch

La imatge

La imatge
Ampliar notícia

Comunicats  Imprimir


Cerqueu per paraules     Cercar
20-10-2006
La Fira de Frankfurt i l'Institut Ramon Llull compartiran estand al saló del llibre de Barcelona

La Frankfurter Buchmesse (Fira del Llibre de Frankfurt) i l'Institut Ramon Llull (IRL) compartiran espai en la segona edició del Saló del Llibre de Barcelona, que se celebra del 21 al 26 de novembre. Les dues institucions s'han unit per presentar els principals objectius i activitats de la Fira del Llibre de Frankfurt i explicar al gran públic què suposa ser el convidat d'honor de la fira literària més important del món. La cultura catalana és la convidada d'honor en la propera edició de la fira, que tindrà lloc del 10 al 14 d'octubre de 2007.

Zoom

La Frankfurter Buchmesse i l'IRL compartiran una superfície de 84 metres quadrats, que estarà dividida en tres espais temàtics: les activitats de la propera Fira del Llibre de Frankfurt; l'oferta de la cultura catalana com a convidada d'honor a Frankfurt, i la difusió exterior de la llengua, la literatura i el pensament catalans promoguda per l'Institut Ramon Llull.

La presència de la cultura catalana a Alemanya no es limitarà als cinc dies de durada de la fira. Al llarg de tot l'any es portaran a terme activitats culturals a les principals ciutats del país. Més concretament, el proper més de març la cultura catalana també es presentarà a la Fira de Leipzig.

Seminari de traduccions

El proper Saló del Llibre coincideix amb el Seminari Internacional sobre Polítiques de Traduccions que organitza l'IRL i la LAF (Literature Across Frontiers); xarxa d'instituts que promouen literatures europees, de la qual l'IRL forma part. Durant el 24 i 25 de novembre, un grup d'experts analitzarà dos informes sobre les estratègies que són emprades en diferents països per a la promoció de la literatura.

Quan acabi el Saló del Llibre, començarà la primera Visita d'Editors promoguda per l'IRL. Amb motiu de la presència destacada de la cultura catalana a Frankfurt el 2007, editors d'arreu del món vindran a Barcelona per conèixer les possibilitats de traducció de la literatura catalana a altres llengües i per participar en sessions informatives sobre el programa de subvencions a la traducció i a la promoció d'autors catalans que dóna l'IRL.

Les visites d'editors tenen per finalitat reforçar la xarxa de col·laboracions entre editorials estrangeres i catalanes. El primer grup d'editors (una desena) arribarà el 30 de novembre i s'estarà a la ciutat comtal fins el 3 de desembre; el segon grup arribarà el 14 de desembre i marxarà el 17. Els visitants tindran reunions amb editorials i agències literàries, rebran informació sobre obres clàssiques i contemporànies de la literatura catalana i participaran en itineraris per la ciutat.


     | Avís legal | Accessibilitat | Mapa web | Contacteu-nos |       Amb la col·laboració de: