català | español | english | deutsch

La imatge

La imatge
Ampliar notícia

Comunicats  Imprimir


Cerqueu per paraules     Cercar
07-03-2007
Josep Bargalló explica al Parlament la participació de la cultura catalana a Frankfurt 2007

El director de l'Institut Ramon Llull, Josep Bargalló, ha comparegut aquest dimecres davant la comissió de Política Cultural del Parlament per explicar la presència de la cultura catalana com a convidada d'honor a la Fira del Llibre de Frankfurt 2007.

Josep Bargalló al Parlament.
Zoom

Josep Bargalló al Parlament..

Josep Bargalló ha destacat tres objectius principals de cara a la Fira de Frankfurt: "fer visible la força i el paper capdavanter de la indústria cultural de Catalunya; augmentar el coneixement i el reconeixement universal de la cultura catalana i impulsar la traducció d'obres literàries a altres llengües; i promoure la internacionalització de la cultura catalana des de la seva diversitat territorial".

En aquest sentit ha destacat la singularitat de la cultura catalana, que conviu en tots els seus territoris amb altres llengües com l'espanyol, el francès, l'italià o el sard. "Nosaltres podem aportar la nostra experiència de com conviuen diverses llengües per crear una única societat", ha afirmat.

Bargalló ha explicat que, en el marc del projecte Frankfurt 2007, ja hi ha 69 poblacions alemanyes on s'ha confirmat l'organització d'activitats de promoció de la cultura catalana. A més, prèviament a la fira de Frankfurt, s'han organitzat múltiples activitats a Alemanya i altres territoris i la cultura catalana serà present a diversos festivals i fires del llibre de projecció internacional. Per tot plegat, el director de l'Institut Ramon Llull ha assegurat que es tracta d'un pas més en un llarg recorregut que ha de tenir continuïtat en el futur amb la promoció internacional de la nostra cultura".

El director de l'Institut Ramon Llull ha acabat demanant complicitat per un projecte comú que ha considerat important per a la cultura i l'autoestima.


     | Avís legal | Accessibilitat | Mapa web | Contacteu-nos |       Amb la col·laboració de: