català | español | english | deutsch

La imatge

La imatge
Ampliar notícia

Comunicats  Imprimir


Cerqueu per paraules     Cercar
18-07-2007
L'IRL presenta el programa artístic de Frankfurt amb els seus protagonistes

Fitxa

Més de 800 artistes participaran al programa artístic que l'Institut Ramon Llull ha preparat amb motiu de la presència de la cultura catalana com a convidada d'honor a la Fira de Frankfurt. Aquest migdia, una cinquantena d'ells han acompanyat al director de l'IRL, Josep Bargalló, i al cap de l'àrea de Creació, Borja Sitjà, en la presentació del projecte.

Moment de la presentació
Zoom

Moment de la presentació.

Josep Bargalló ha definit el programa com a "extens i ambiciós" i ha afirmat que "ens volem presentar a Frankfurt com una cultura de mil anys d'història que no és només una cultura de museu". "No només no volem ser carrinclons, sinó que hem intentat sorprendre i no fer allò més fàcil, però sí fer allò més creatiu", ha avançat. En aquest sentit ha citat com a exemple la participació conjunta en una de les nits Sònar de Carles Santos i el campió de cross Adam Raga.
De la seva part, Borja Sitjà ha explicat com la programació s'ha anat confeccionant al voltant de dos eixos bàsics: Tirant lo Blanc, que dirigirà Calixto Bieito i s'estrenarà a Berlín abans d'arribar a Frankfurt, i el Sònar, que organitzarà quatre nits Sònar a Frankfurt. Sitjà ha destacat que "hem volgut fer un programa terriblement actual, demostrant que no vivim del passat sinó que tenim una cultura viva i eclèctica" i ha anunciat que es portaran a Frankfurt conceptes en si mateixos, com el del Sònar, el MACBA o l'Òpera de Butxaca.

Calixto Bieito ha desvetllat alguns secrets del Tirant lo Blanc que estrenarà a Berlín i que comptarà amb "dos col·laboradors de luxe: Carles Santos i Marc Rosich". Ha avançat que "serà una festa de les paraules, de la vida, de la mort i de la guerra. El públic entrarà dins el llibre" i ha explicat que mantindrà el llenguatge medieval perquè "és preciós".

El director del Sònar Enric Palau considera que "la participació a Frankfurt és molt i molt interessant". A les quatre nit que organitzen es combinaran gastronomia i espectacles musicals. Una de les principals innovacions serà una màquina de música interactiva anomenada Reactable i que s'ha pogut gaudir durant la presentació d'aquest migdia.

El director del MACBA, Manuel Borja-Villel ha explicat que presentaran el seu concepte de Museu, en "tensió" amb el del "Kuntsverein". Perejaume també farà una intervenció de la qual només ha avançat que "serà una mena de bandera". Antoni Rimbau, del Festival d'Òpera de Butxaca, ha anunciat també que dues de les òperes que es veuran a Darmstadt seran estrenes. Concretament: "El saló d'Anubis" i "La Cuzzoni".

fotosDossier fotogràfic

Dossiers de premsa (PDF)


     | Avís legal | Accessibilitat | Mapa web | Contacteu-nos |       Amb la col·laboració de: