català | español | english | deutsch

La imatge

La imatge
Ampliar notícia

Comunicats  Imprimir


Cerqueu per paraules     Cercar
25-03-2007
El programa de la Cultura Catalana s'acomiada de Leipzig amb una festa

La Cultura Catalana ha celebrat avui diumenge les darreres activitats programades amb motiu de la Fira Internacional del Llibre de Leipzig, del 22 al 25 de marc; uns actes centrats en la literatura que també han donat cabuda a la llengua, la música i la gastronomia, tant al recinte firal com en diversos espais de la ciutat. Ahir a la nit, un emblemàtic local de Leipzig, Tangomanie, va reunir aquestes quatre vessants davant un públic lliurat als autors i artistes que van participar a la Festa Catalana.

Festa de cloenda al Tangomanie
Zoom

Festa de cloenda al Tangomanie.

L'escriptor Eduard Márquez va encetar la vetllada al local Tangomanie amb la lectura de fragments de El silenci dels arbres, novel·la traduïda recentment a l'alemany, i va ser acompanyat per la violinista Bettina Wundrak. La Festa va continuar amb la degustació de receptes com mandonguilles amb sípia o pèsols guisats.

El recital de les noves veus de la poesia catalana va dur al mateix recinte Isidre Martínez, Teresa Colom, Gemma Gorga, Núria Martínez i Carles Rebassa. Finalment el grup "Sabor de Gràcia" va fer aixecar aquest públic per ballar a ritme de rumba catalana.

Avui diumenge, a la Fira, s'ha fet la darrera classe de llengua catalana, que al llarg de tres matins consecutius ha atret alumnes improvisats a l'estand de l'Institut Ramon Llull. Posteriorment, els autors David Jou i Thomas Rosenlocher han mantingut un diàleg sobre les relacions entre la poesia i la ciència. Com a acte de cloenda hi ha hagut la presentació de la novel.la Un crim perfecte de Teresa Solana i La ciutat invisible d'Emili Rosales. Al programa de la Cultura Catalana a Leipzig hi han participat autors com Carles Batlle, Empar Moliner, Joan Margarit, Montserrat Abelló, Enric Sòria, Margalida Ballester, Miquel de Palol, Maria Barbal, i músics com Perico Sambeat, Xavier Monge i Rai Ferrer.

La participació a la Fira de Leipzig va ser presentada dijous en roda de premsa pel director de l'IRL, Josep Bargalló, el director de la Fira del Llibre de Frankfurt, Juergen Boos, i l'editor de la revista de pensament Transfer, Gustau Muñoz. Juergen Boos va descriure la presència a Leipzig del Convidat d'Honor a la Fira del Llibre de Frankfurt com una oportunitat per "tenir una primera impressió de la seva pluralitat, el seu dinamisme i la seva vitalitat".

Al llarg d'aquests quatre dies, els actes han tingut lloc al recinte firal i en alguns espais culturals de la ciutat de Johan Sebastian Bach, com ara el teatre Schille, el castell de Gohliser i la sala Tangomanie.

A la Fira de Leipzig han passat fins dissabte 104.000 visitants i es preveu que avui s'arribi a les prop de 130.000 persones.


     | Avís legal | Accessibilitat | Mapa web | Contacteu-nos |       Amb la col·laboració de: