català | español | english | deutsch

La imatge

La imatge
Ampliar notícia

Comunicats  Imprimir


Cerqueu per paraules     Cercar
22-03-2007
Josep Bargalló afirma a Leipzig que

El director de l'Institut Ramon Llull, Josep Bargalló, ha participat avui en la presentació de les activitats que organitza l'IRL a la Fira Internacional del Llibre de Leipzig, del 22 al 25 de març. La Cultura Catalana és la convidada d'honor a la Fira del Llibre de Frankfurt, que tindrà lloc a l'octubre, i Leipzig és la primera gran cita per donar-la a conèixer a Alemanya.

Juergen Boos i Josep Bargalló a Leipzig
Zoom

Juergen Boos i Josep Bargalló a Leipzig.

Bargalló ha presentat la cultura catalana afirmant que "som una gran cultura europea, som una gran llengua europea" i, citant paraules del poeta Joan Margarit, l'ha definida com una "paradoxa". "No som una llengua minoritària, però tampoc una llengua majoritària. Som una paradoxa i venim a dir-los que estem orgullosos de la nostra cultura i agraïts a la Fira de Frankfurt per proporcionar-nos l'altaveu més important que es pot donar en el terreny de la indústria editorial i la literatura en escollir la Cultura Catalana com a convidada d'honor.

Juntament amb Bargalló, han participat a la presentació el director de la Fira del Llibre de Frankfurt, Juergen Boos, i Gustau Muñoz, editor de la revista de pensament Transfer. El segon número d'aquesta publicació s'ha presentat avui a l'estand de l'IRL, que n'és coeditor. Davant la gran expectació aixecada per la presència de la Cultura Catalana a Frankfurt, que ha reunit més de 50 periodistes a l'acte, Juergen Boos ha avançat que a la Fira de Leipzig la cultura catalana oferirà "una primera impressió de la seva pluralitat, el seu dinamisme i la seva vitalitat". "Són justament aquestes característiques --ha afegit-- les que fan que valgui la pena dirigir l'atenció cap a una regió suposadament petita en el marc del programa de països convidats".

D'altra banda, Gustau Muñoz, que ha participat en l'acte inaugural del programa d'activitats a l'estand del Llull, ha dit que "volem que per a vosaltres descobrir-nos sigui una aventura tan interessant com ho ha estat la nostra, que ha superat proves molt dures però ara és aquí: suggeridora i oberta a tots els vents del món".

A banda de la presentació del segon número de Transfer, l'estand de l'IRL a la Fira de Leipzig ha acollit altres actes com un debat sobre la cultura, la literatura i l'art catalans, seguint com a fil conductor el llegat de Josep Pla, Salvador Dalí i Antoni Gaudí. La presència de la cultura catalana a Frankfurt ha despertat un fort interès a Alemanya i l'estand de l'IRL ha rebut un gran nombre de visites en aquest primer dia. Entre els factors més valorats hi ha el seu disseny i l'àmplia oferta cultural.


     | Avís legal | Accessibilitat | Mapa web | Contacteu-nos |       Amb la col·laboració de: