català | español | english | deutsch

La imatge

La imatge
Ampliar notícia

Comunicats  Imprimir


Cerqueu per paraules     Cercar
13-09-2006
Els editors anteposaran els criteris industrials als lingüístics a Frankfurt 2007

(EFE).- Els editors catalans anteposaran els criteris industrials als lingüístics a la Fira del Llibre de Frankfurt del 2007, edició en què la cultura catalana serà la convidada d'honor, segons ha informat avui el Gremi d'Editors a través d'un comunicat.

Els editors han mantingut avui a Barcelona una jornada de reflexió a la qual ha assistit una àmplia representació del cens d'editorials de Catalunya.

Els editors consideren que el món de l'edició de Catalunya "ha d'aprofitar aquesta oportunitat", doncs fa molts anys que la cultura i el món editorial en concret "no disposaven d'un esdeveniment d'aquesta importància per a la seva projecció exterior i, probablement tornaran a passar molts anys per a tornar a gaudir d'una oportunitat com la que ofereix Frankfurt 2007".

Les editorials pretenen projectar les seves actuacions més enllà del 2007 i, per aquesta raó, la seva aposta és a llarg termini.

En paraules del president del Gremi, Antoni Comas, "Frankfurt 2007 ha de representar per als editors el que le srondes van suposar per a la ciutat de Barcelona, després dels Jocs Olímpics de 1992".

El seditors de Catalunya volen centrar el seu treball i les seves propostes en la columna vertebral del seu negoci, "la indústria cultural de l'edició", deixant de costat altres plantejaments o polèmiques.

La indústria editorial catalana, continua el comunicat, present a Frankfurt des de sempre, té el compromís de mostrar al món el 2007 "la seva capacitat creativa i productiva, amb independència de l'especialitat d'edició de cada empresa i de l'idioma que cada empresa utilitzi per publicar els seus llibres, encara que respectant totes les sensibilitats queimplicaquela cultura catalanasiguila convidada d'honor".


     | Avís legal | Accessibilitat | Mapa web | Contacteu-nos |       Amb la col·laboració de: