català | español | english | deutsch

La imatge

La imatge
Ampliar notícia

Comunicats  Imprimir


Cerqueu per paraules     Cercar
02-03-2007
La Cultura Catalana serà la convidada d'honor de la Fira del Llibre de Frankfurt l'any 2007

La consellera de Cultura, Caterina Mieras, el director de l'Institut Ramon Llull (IRL), Xavier Folch, i els presidents del Gremi d'Editors de Catalunya i l'Associació d'Editors en Llengua Catalana, Josep Maria Puig de la Bellacasa i Manuel Sanglas, respectivament, han anunciat aquest matí que la Cultura Catalana serà la convidada d'honor de la Fira Internacional del Llibre de Frankfurt, la més important del món, l'any 2007. La confirmació oficial ha arribat avui mateix per mitjà d'un escrit del director de la Fira adreçat a la consellera.

La consellera, el director del Llull i els editors consideren, en una declaració conjunta, que l'èxit de la Fira Internacional del Llibre de Guadalajara "ha contribuït molt a aquesta invitació a participar en la cita més important que mai ha tingut el món editorial i la literatura catalana".

Així mateix, Mieras ha manifestat que, amb la participació de la Cultura Catalana com a convidada d'honor a la Fira de Frankfurt, "recollim els fruits del treball dels gremis d'editors, de la professionalitat de les editorials catalanes que des de fa molt de temps han internacionalitzat la seva actuació, del prestigi de la llengua i la literatura catalanes i de la confiança que l'Institut Ramon Llull i el Govern de Catalunya han merescut al comitè organitzador".

La Fira de del Llibre de Frankfurt, la més important del món, es remunta als primers segles de l'Edat Mitjana, en què ja s'hi venien manuscrits. És la cita comercial més important per al sector editorial i per aquest motiu, en paraules de la consellera, "dedicarem especial suport als editors, traductors, agents literaris, autors i llibreters".

Programa cultural

D'altra banda, Caterina Mieras ha anunciat que "també volem que la Fira de Frankfurt ens permeti mostrar la diversitat de la cultura catalana al món". Amb aquest objectiu, ha dit, "promourem el programa cultural més ambiciós de la cultura catalana, el més important que hagi fet mai Catalunya, i que se celebrarà a Alemanya, durant tot l'any 2007, amb la màxima projecció europea".

La consellera també ha avançat que l'Institut Ramon Llull ja treballa una proposta de programa consensuada amb l'Associació i el Gremi d'Editors, les línies generals de la qual es donaran a conèixer poc després de la Diada de Sant Jordi.

Trobada de celebració

Per tal de celebrar la invitació de la Cultura Catalana a la Fira de Frankfurt del 2007, la consellera, el director de l'IRL i els editors han organitzat una trobada, que tindrà lloc divendres vinent, 4 de març, a la una del migdia a l'edifici de les Drassanes de Barcelona, en el marc de la Setmana del Llibre en Català. La celebració, oberta als mitjans de comunicació, està adreçada especialment als editors, traductors, agents literaris, autors i llibreters.


     | Avís legal | Accessibilitat | Mapa web | Contacteu-nos |       Amb la col·laboració de: