català | español | english | deutsch

La imatge

La imatge
Ampliar notícia

Comunicats  Imprimir


Cerqueu per paraules     Cercar
Bieto amb el públic berlinès
Bieto amb el públic berlinès
28-09-2007
Calixto Bieito conversa amb el públic alemany sobre Tirant lo Blanc

El director escènic Calixto Bieito ha participat en una xerrada amb el públic que ha assistit aquest divendres a la representació de Tirant lo Blanc al Teatre Hebbel am Ufer de Berlín dins el marc del programa La cultura catalana, convidada d'honor a la Fira del Llibre de Frankfurt 2007.

<em>Tirant Lo Blanc</em>
Zoom

Tirant Lo Blanc.

Calixto Bieito ha explicat durant una hora que aquesta és la seva primera posada en escena d'un clàssic català i que l'ha triat entre altres obres de la literatura catalana especialment per al Projecte Frankfurt 2007. Segons Bieito és aquesta una gran novel·la, que sent propera perquè l'obra parla d'un món que s'està acabant davant l'arribada del Renaixement, de la mateixa manera que l'europeu occidental descobreix amb melangia els canvis de la societat actual.

El director ha parlat de l'adaptació totalment fidel que ha fet del text de la novel·la, del cinisme amb què Joanot Martorell descriu la vida i la mort al llarg de la mateixa i del significat d'aquesta obra en la literatura europea.

Conegut sobretot per les seves direccions d'òpera entre el públic alemany, Bieito ha estat preguntat per la presència constant de l'erotisme tant al Rapto del Serrallo, representat recentment a Alemanya, com a Tirant lo Blanc. El director ha matisat que al Rapto del Serrallo ha plantejat el sexe com una mercaderia lligada a l'esclavitud, mentre que a Tirant lo Blanc és totalment romàntic, un gran soldat que només es rendeix davant d'una dona, fet que li sembla d'una gran bellesa.

Respecte la influència de creadors alemanys en la seva obra, especialment el director del Volksbühne am Rosa-Luxemburg Platz de Berlín, Frank Castorf, Bieito ha afirmat que només n'ha vist un espectacle i que es tracta d'una qüestió de pura energia perquè en realitat tot està fet.


     | Avís legal | Accessibilitat | Mapa web | Contacteu-nos |       Amb la col·laboració de: