català | español | english | deutsch

La imatge

La imatge
Ampliar notícia

Comunicats  Imprimir


Cerqueu per paraules     Cercar
12-10-2007
Cultura catalana a la Fira del Llibre: singular i universal

Frankfurt, 11 d'octubre del 2007 - La Fira Internacional del Llibre de Frankfurt obre dissabte les portes a tots els visitants interessats. Aquest any, el convidat d'honor és la cultura catalana. El visitant tindrà l'oportunitat de descobrir una llengua i una cultura que a Europa encara avui són poc conegudes. El programa del recinte de la fira s'enriqueix amb nombroses lectures, actes i exposicions.

Espai audiovisual de l'exposició <br>al Fòrum<
Zoom

Espai audiovisual de l'exposició
al Fòrum<.

Al fòrum superior de la Fira del Llibre, el visitant obté una primera impressió de la riquesa de la cultura catalana. Més de 1.000 llibres de 27 països n'informen des dels punts de vista més diversos. Unes còmodes butaques conviden a fullejar els llibres. A l'interior de l'exposició, unes vitrines expliquen resumidament l'evolució de la llengua i la literatura catalanes des dels seus inicis al segle XIV fins avui, passant per la prosperitat a l'Edat Mitjana i la repressió a la dictadura de Franco. Si, tot seguit, el visitant surt al balcó del fòrum el rodeja la instal·lació de vídeo "Paraula" amb un vent rugent. La instal·lació de l'artista i autor català Perejaume vol simbolitzar la llengua que ens respira.

A l'Auditori del fòrum es realitzen nombroses lectures i taules rodones amb eminents representants de la literatura catalana. Diumenge al matí, per exemple, experts alemanys i catalans reflexionaran cadascú sobre la cultura de l'altre. Els amants dels còmics quedaran satisfets al pavelló 3, on dissabte es realitza la gimcana "Talking 'bout". El primer premi de la gimcana és un viatge a Barcelona per visitar-hi el Saló del Còmic. També es poden guanyar nombrosos còmics signats pels seus dibuixants i autors. A l'exterior de la fira, a l'Àgora, hi ha tot un seguit de paradetes amb artesania, roba i especialitats culinàries catalanes que conviden a passejar-hi. Dissabte i diumenge al migdia hi haurà castellers.

Al pavelló 5.1, a més a més de nombroses editorials catalanes, també hi ha representades Catalunya Ràdio i Televisió de Catalunya. Ambdues deixaran als visitants mirar entre bastidors i ensenyaran com es fan els programes. A l'Auditori del mateix pavelló també s'hi fan presentacions de llibres i debats, en els quals el visitant aprendrà més sobre autors catalans, sobre la llengua i la cultura catalanes o sobre l'erotisme de l'illa de Mallorca. Que es diverteixin!


     | Avís legal | Accessibilitat | Mapa web | Contacteu-nos |       Amb la col·laboració de: