català | español | english | deutsch

Què és la Fira del Llibre de Frankfurt

Imprimir

Quan es parla de la Fira de Frankfurt s’està parlant de més d’un concepte a la vegada. D’una banda, Frankfurt és la Fira del Llibre més important del sector editorial internacional que funciona des de 1949. La Fira ocupa un espai total de 200.000 metres quadrats al centre de la ciutat i té cinc dies de durada a principis del mes d’octubre.

Frankfurt Book Fair/Hirth
© Frankfurt Book Fair/Hirth

De l’altra, s’està parlant de l’oportunitat que significa ser el guest of honour (convidat d’honor) de l’edició de la Fira de 2007. Des de l’any 1988, en què Itàlia va ser convidada d’honor, a cada edició de la Fira hi ha un espai dedicat a la promoció d’un país convidat.

La Fira del Llibre de Frankfurt 2007 tindrà lloc del 9 al 14 d’octubre.

Al voltant de la Fira s’organitzen múltiples activitats, tant en l’ampli recinte firal com a tota la ciutat. Una bona part d’aquestes activitats les promouen editorials i empreses que hi són presents. El paquet més important, però, el protagonitza el convidat d’honor de la Fira.

Història

La història de la Fira del Llibre de Frankfurt es remunta al segle XV, quan Johannes Gutenberg va inventar els tipus mòbils –només a uns quants quilòmetres de Frankfurt.

Frankfurt Book Fair/Hirth
© Frankfurt Book Fair/Hirth

Frankfurt es va convertir en el centre indiscutible de la Fira del Llibre europea fins al segle XVII. Com a conseqüència d’un període d’agitació política i cultural, al segle XVIII Leipzig va començar a tenir un paper destacat.

El 1949 a la tradició primerenca de la Fira del Llibre a Frankfurt se li va donar una segona oportunitat: 205 expositors alemanys es van reunir del 18 al 23 de setembre a la Paulskirche de Frankfurt per celebrar la primera Fira del Llibre de la Postguerra.

Després de més de 50 anys d’activitat firal, la Fira del Llibre de Frankfurt és la més gran del món en la seva categoria i el segell distintiu per a activitats globals en el camp de la cultura.

Amb serveis actius durant tot l’any i accés a la informació per al comerç internacional, la Fira del Llibre de Frankfurt s’ha constituït d’aquesta manera en el mercat mundial de les idees 365 dies l’any.

     | Avís legal | Accessibilitat | Mapa web | Contacteu-nos |       Amb la col·laboració de: