català | español | english | deutsch

Literatura / Autors

Imprimir

Podeu trobar informació dels escriptors en llengua catalana a les entitats i associacions següents:

L'Associació d'Escriptors en Llengua Catalana (AELC). L’Associació d’Escriptors en Llengua Catalana (AELC) respon a la doble funció de defensar els interessos professionals dels escriptors i escriptores catalans i de promocionar la literatura catalana en les seves distintes manifestacions tant en els territoris de parla catalana com a l’exterior.

Associació Col·legial d’Escriptors de Catalunya (ACEC). L’ACEC aplega en una mateixa associació autors que treballen en diferents camps de les lletres –escriptors, traductors, compiladors o crítics literaris–, qualsevol que sigui la llengua que utilitzin, i facilita els canals perquè els associats accedeixin als ajuts i beneficis que es puguin obtenir de les institucions públiques i d’altres actors i àmbits implicats de diverses maneres en la creació cultural.

Associació de Joves Escriptors en Llengua Catalana (AJELC). L’Associació de Joves Escriptors en Llengua Catalana es va fundar l’any 1980, amb l’objectiu de ser una plataforma on els joves escriptors poguessin donar a conèixer les seves creacions.

Pen Català. Des de la seva fundació, el PEN Català ha estat una plataforma per a la projecció internacional de la literatura i dels escriptors i escriptores de Catalunya. Aquesta projecció internacional s’ha fet a través de la seva participació activa amb els objectius del PEN Internacional, fonamentalment la defensa de la llibertat d’expressió i la lluita per a l’alliberament dels escriptors empresonats.

Traduccions del Català (TRAC). La base de dades TRAC permet consultar els autors i els llibres de les lletres catalanes que han estat traduïts a altres llengües. La base està actualitzada fins a l’any 2003 amb les dades de la Institució de les Lletres Catalanes i de l’Institut Ramon Llull,que és qui es fa càrrec de la seva gestió i manteniment.

Lletra. És un espai virtual de literatura catalana, un lloc per a la literatura catalana a Internet. És un espai que vol informar ordenadament sobre les pàgines web existents i, alhora, produir noves pàgines i nous continguts.

 

 


     | Avís legal | Accessibilitat | Mapa web | Contacteu-nos |       Amb la col·laboració de: