català | español | english | deutsch
Mes anterior
Mes següent

Cerqueu per esdeveniments:
• Per paraules:
• Acoteu per temàtica:
• Per dates:
i
• On:
A Frankfurt Altres indrets
Cercar
 Programa  Imprimir+imatges
1
2
3
4
5
6
7
8
Zoom
Exposició Visualkultur.cat

 

Lloc: Museum Fur Angewandte Kunts
Ciutat: Frankfurt
Data:27-09-2007 - 27-01-2008
Hora: 10.00h.   -   17.00 /21.00h.
Link

Selecció de llibres d'artista produïts a Catalunya d'obres d'autors catalans i d'artistes internacionals (Brossa, Miró, Plensa...).

Zoom

.

VisualKultur.cat proposa un viatge per les quatre últimes dècades de la cultura catalana, la que va emergir com una tempesta a meitat dels anys seixanta i arriba fins als nostres dies, resseguint el camí que porta de la passió contestatària de la lluita contra el franquisme a l'eclecticisme de l'era de la globalització i la cultura de masses. Parant una especial atenció als interessos literaris dels artistes catalans i a la importància que els editors han tingut per l'estímul de la cultura visual, l'exposició traça un recorregut suggeridor per alguns dels moments més interessants de l'art recent. Des de les avantguardes -Miró, Dalí, Tàpies&- al disseny gràfic -Prat, Gifreu&-, passant per la postmodernitat de la primera generació de la democràcia -Pazos, Amat, Perejaume&- o l'esclat creatiu de les arts escèniques -Santos, Comediants&- VisualKultur.cat mostra dues vessants d'una mateixa cultura: la submergida (des de les revistes Dau al Set i Cave Canis a les gràfiques ocultes) i la més innovadora dins el sistema productiu artesanal, industrial i tecnològic.

Comissari: Daniel Giralt-Miracle i Vicenç Altaió
Organitza: Institut Ramon Llull i KRTU (Cultura, Recerca, Tecnologia, Universals) amb la col·laboració del MAK (Museum für Angewandte Kunst Frankfurt).
Ciutat: Frankfurt
Espai: Museum für Angewandte Kunst Frankfurt
Dates: Del 27 de setembre de 2007 al 13 gener de 2008
Inauguració: 26 de setembre de 2007, a les 19 hores

www.visualkultur.cat

www.museumfuerangewandtekunst.frankfurt.de

L'exposició VisualKultur.cat ofereix un resum de la cultura de la comunicació visual de Catalunya des dels anys 50 fins als nostres dies. L'exposició se centra en el llibre com a mitjà, que ja a finals del segle XV constituïa una part important de la cultura catalana, i en els anys 20 i 30 del segle passat esdevingué l'objecte preferit del moviment d'avantguarda. No obstant això, cap al 1900, Barcelona ja era un dels llocs d'origen de la modernitat europea, i durant la dictadura espanyola va mantenir una postura de resistència que al·ludia precisament a aquesta identitat pròpia. A la segona meitat del segle XX, el llibre català es va convertir cada vegada més en un objecte polític i artístic, i artistes com ara Pablo Picasso, Joan Miró o Antoni Tàpies van fixar posicions importants al respecte, que després van ser recollides per generacions més joves.

El disseny gràfic català va aprofitar aquesta postura experimental, que el va fer evolucionar cap a una cultura visual molt específica. L'exposició mostra molts exemples de l'àmbit del disseny des dels anys 70 fins als nostres dies, i presenta artistes com America Sanchez, Peret, Javier Mariscal, Jaume Plensa o ACTAR, la nova editorial de gran èxit.


     | Avís legal | Accessibilitat | Mapa web | Contacteu-nos |       Amb la col·laboració de: