català | español | english | deutsch
Mes anterior
Mes següent

Cerqueu per esdeveniments:
• Per paraules:
• Acoteu per temàtica:
• Per dates:
i
• On:
A Frankfurt Altres indrets
Cercar
 Programa  Imprimir+imatges
1
2
3
4
5
Zoom
Exposició Cataloonia! Un país que es dibuixa a ell mateix cap al futur

 

Lloc: Museum Für Kommunikation
Ciutat: Frankfurt
Data:20-09-2007 - 18-11-2007
Hora: 09.00 /11.00h.   -   18.00 / 19.00h.
Fitxa
Link

Exposició de còmics originals, entrevistes i documents de contextualització social i política, del 1939 al 2007.

Opuscle de l'exposició
Zoom

Opuscle de l'exposició.

Un país vist a través dels ulls dels seus còmics, icones entranyables del segle XX. Estimats per vàries generacions, el TBO, Virolet, Patufet, El Víbora, Makoki, Cavallfort van ser testimonis de la convulsa història de la Catalunya de la segona meitat del segle. Cataloonia, un país que es dibuixa cap al futur convida l'audiència a seguir l'extraordinària transformació del país des del 1939 fins l'actualitat, sempre a partir de la mirada irònica, crítica, ràpida i visionària dels seus artistes.Comissari: Georg-Christof Berstch
Organitza: Institut Ramon Llull amb la col·laboració del Museum für Kommunikation
Ciutat: Frankfurt
Espai: Museum für Kommunikation Frankfurt
Dates: Del 21 de setembre al 18 de novembre de 2007
Inauguració: 20 de setembre de 2007, a les 19.00 hores

www.museumsstiftung.de

El còmic a Catalunya va adquirir un significat especial arran de l'opressió de la llengua catalana durant la dictadura de Franco. L'exposició il·lustra un període que va des del final de la guerra civil espanyola i l'inici del règim feixista el 1939 fins als Jocs Olímpics de Barcelona el 1992. A través de dibuixos originals, revistes de còmic i creacions de gran format dels autors catalans de còmic més importants, s'observa la influència del còmic en la vida social i cultural de Catalunya.

Els treballs de Miguel Gallardo, Nazario Luque, Max (Francesc Capdevila), Lluís Juste de Nin, Xavier Mariscal, Daniel Torres i Francisco Ibáñez, el creador de Mortadelo & Filemón, són testimonis excepcionals d'aquest fenomen que, per primera vegada, és protagonista d'una exposició. Les entrevistes realitzades amb els dibuixants amb motiu d'aquesta exposició, com també amb editors, autors i historiadors de l'art, ens fan reviure la història del còmic de Barcelona.

En cooperació amb el canal TV3 de la Televisió de Catalunya es podrà veure al taller infantil (Kinderwerkstatt) la singular producció televisiva Una mà de contes: 85 artistes han posat en escena de maneres diferents una sèrie de contes per a nens. Aquesta exposició, en cooperació amb l'Institut Ramon Llull de Barcelona, té lloc amb motiu de la presència de la cultura catalana com a convidada d'honor de la Fira de Frankfurt d'aquest any.

Arquitectura / Architektur
Nikolaus Hirsch, Wolfgang Lorch amb / mit Tobias Schneberger
Grafisme / Grafik: Markus Weisbeck (Surface) amb / mit Tim Heiler


     | Avís legal | Accessibilitat | Mapa web | Contacteu-nos |       Amb la col·laboració de: